sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Päiväkahvit metsässä

Miehen ja Elmon kanssa lähdettiin metsään iltapäiväkahville, pikkupakkanen ja pari päivää sitten satanut lumi tekivät ilmasta loistavan ulkoilusään. Olin jo laittamassa liukuesteet+kuomat jalkaani, kun mies sanoi, että metsässä on tosi paljon vettä. Ja niin oli, kumisaappaat liukuesteillä olivat tosiaan paras vaihtoehto, jalat pysyivät kuivina.

Elmo pysyi vähän oudommassa maastossa hyvin lähietäisyydellä. Jossain vaiheessa sitä alkoi ihan selvästi hitsaamaan kun mamma ei saanut käsineitään pysymään käsissään ja niitä piti toistuvasti käydä hakemassa, jäi sitten vierelle vahtimaan käsineitä tuijottaen, että koska ne tippuvat. Kahvipaikalla Elmo leikki itsekseen kahvittelumme ajan antaen sammalmättäille kyytiä ja sen jälkeen otettiin vähän esineruudun alkeita. Mies vei esineen sitä näyttäen. Ekalla käyntikerralla Elmo merkkasi esineen, mutta ei tuonut, oivallus puuttui. Tuli kuitenkin nätisti luokse ja uudella lähetyksellä esine tuli käteen asti ilman epäröintiä. Vielä muutama näyttäen viety esine ja sitten ruudun tallaukseen.

Miehellähän on talvella metsässä kulkiessa lähes aina haulikko mukana. Kun tilanne näytti sopivalta ja Elmo rauhalliselta, niin pyysin miestä ampumaan, jotta nähtäisiin miten Elmo reagoi. Ei mitään, ei edes korvien värähdystä - jotain sen kaltaista olin odottanutkin, mutta tuo täydellinen reagoimattomuus oli kyllä yllätys. Takaisinpäin tullessa päätin ottaa kulkureitiksi Elmon valitseman reitin, oli huomattavasti helpompi kulkea kuin miehen jäljissä. Paluumatkalla metsätiellä tehtiin muutaman sivulletulot ja paikalla makuu. Taitava koiruli =)

Tästä se uusi treenikausi lähtee.

Ei kommentteja: